"the theo is strong with this one"

The Godfather II

De spanning in de kamer was met een mes te snijden, zo tastbaar was ze. Iedereen hield elkaar in het oog. Zij ook. Toen gebeurden er twee dingen tegelijk... iemand sprak en de pupillen van haar ogen werden zo groot als maar kon, waardoor de blik van ongeloof des te duidelijker werd. Tegelijkertijd begonnen de tranen te stromen. Onstuitbaar. Haar hand greep naar haar mond om het scala aan emoties op haar gezicht te verbergen. Alle ogen waren nu op haar gericht. Haar leven kantelde. Zij was het.

//assets.theo.be/files/4554/original/SILMO18 Zoé ISO 10.JPG?1539873727   //assets.theo.be/files/4555/original/SILMO18 Zoé ISO 01.JPG?1539931883

Ja, dat het een emotionele ontlading was voor Zoé Fournier is nog zacht uitgedrukt. Zondag 30 september zal nog lang in haar geheugen gegrift staan. Tijdens de formele bekendmaking van de resultaten voor klas 2018 van het ‘Institut Supérieur d 'Optique (ISO)’, werd haar ontwerp als het beste gekozen uit alle voorstellen van haar medestudenten om een bril te creëren die naadloos kan passen in de bestaande brillenlijn van theo.

//assets.theo.be/files/4558/original/zozo_mHR.jpg?1539931974

En de keuze was niet eenvoudig hoor. Heel wat ontwerpen waren écht interessant, waardoor het een nek-aan-nek race werd. Maar uiteindelijk sprong het ontwerp van Zoé er uit omdat het een eenvoudig en fris idee liet zien dat volledig uitgepuurd werd. Ze creëerde tamelijk robuuste acetaatringen die ze in een metalen frame liet glijden zodat de ringen aan beide kanten in dikte en hoogte voorbij het frame steken. Zo rust de bril via het acetaat op de neusbrug in plaats van met het metaal, wat voor een maximaal draagcomfort zorgt zonder dat de bril zijn interessante acetaat en metaal-combi verliest. Combineer dit met een hoogst aantrekkelijk amber/gunmetal grijs kleurenschema en je hebt waardig theo-potentieel.

//assets.theo.be/files/4556/original/SILMO18 Zoé ISO 09.JPG?1539931909

In de nabije toekomst zullen Toon, Patrick en Zoé dit potentieel tot in alle hoekjes en kantjes onderzoeken. De uitdaging is duidelijk: een complete Zoé lijn te creëren die op SILMO 2019 misschien het levenslicht kan zien. Wie weet zit er een nieuwe famiglia theo brillen aan te komen?